Keramiek

Auto-onderdelen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie

Spruitstukken en uitlaten

Het uitgangspunt voor mijn beeldende werk is mijn fascinatie voor auto-onderdelen. Ik heb details uit de mechanische wereld geïsoleerd en uitgebouwd tot nieuwe beelden, welke associaties oproepen met het menselijk lichaam, de natuur. De beelden balanceren op het spanningsveld tussen mechaniek en organisme; ze suggereren nog steeds een functionaliteit die echter onduidelijk blijft.

Titel: Look who’s talking I, II, III

Metaal, textiel, hout en klei.

Pakkingen

De keuze voor klei als materiaal om beelden te maken komt voort uit mijn liefde voor zachte materialen. Het mooie aan klei vind ik dat na het stoken de gemaakte vormen nog de zachtheid van het materiaal uitstralen maar veranderd zijn in een hard materiaal, steen bijna. Uit zachte materialen ontstaan plastische vormen die een bepaalde lompheid hebben; zoals opgevuld textiel ( bijv. een kussen met kapok ) dat ook kan hebben.
 
Klei, roestvrij staal, bouten en moeren

V-snaren

‘Dedicated to a cowboy at home’ dat is de titel van dit beeld. Het is een ode aan mijn overleden vader die altijd in zijn schuren rondscharrelde  en aan auto’s en tractoren sleutelde. Hij hield zich ook bezig met windmolens bouwen, zelf een houtklief-machine fabriceren en nog veel meer wonderlijke constructies die altijd tot de verbeelding spraken.

Klei, rubber, katoen en V-snaren.

beeldengroep

Mijn keramische beelden zijn voor het grootste gedeelte opgebouwd uit rollen klei, voor een klein deel uit platen, maar meestal een combinatie van deze twee technieken. Klei past bij mijn constructieve manier van werken.

Kleur, als glazuur, speelt een ondergeschikte rol. Glazuur maakt voor mij de klei die eronder zit minder voelbaar. De kleur eigen aan de klei is prachtig.

 

 

Can you hear me?

Voor sommige beelden vond ik het nodig om een glazuur of engobe te gebruiken om de tegenstelling tussen binnen- en buitenkant te accentueren.

Rode terracottakleurige klei met lichtgrijze engobe huid.

4 delig

Vier delen met boutschroeven aan de muur bevestigd. De kleur verloopt van grijs naar wit, dit kleurverloop ontstaat door het mengen van verschillende kleuren klei.

De binnenkant is geglazuurd

met een glanzend glasgroen glazuur.

Klei, boutschroeven en revetten.

Soft machine

Er is een wisselwerking tussen mijn beeldende, vrije werk en mijn toegepaste werk voor CONZI. Dat kan haast niet anders.

Meestal is het een vruchtbare kruisbestuiving.

Textiel speelt ook in mijn beeldend werk een belangrijke rol. 

Sisaltouw, bouten, moeren en revetten.