Workshop weven in Frankrijk

weef in 2 of 3 dagen je eigen kussen, sjaal of theedoek

Het weefgetouw

Je gaat weven op een Ashford Rigid Heddle tafelgetouw. De maximale weefbreedte is 60 cm.
De weefgetouwen zijn aanwezig, er is ook volop materiaal waar je gebruik van kunt maken. Daar betaal je na afloop van de workshop een vergoeding voor. Je kunt ook je eigen materialen meenemen.

Wat maak je tijdens de weefworkshop?

Je kunt kiezen of je bijvoorbeeld kussens, een sjaal, tas of theedoeken wilt weven.

In overleg bepalen we wat je wilt maken, welke kleuren en welke materialen je wilt gebruiken. Bijv. katoen voor theedoeken en wol voor kussens of een sjaal.

Je leert het weefgetouw inspannen en dan kan het weven beginnen.
 

Een trotse cursist

Sofie is blij met haar zelf geweven sjaal. Voor haar was het de eerste kennismaking met weven. En ze heeft talent, het resultaat is een prachtige en heerlijk warme sjaal van alpacawol en katoen.

Veel gestelde vragen over weefworkshops van CONZI textiel

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je aanmelden via het formulier onderaan deze pagina.

Hoe lang duurt de workshop?

Je kunt kiezen voor een twee- of driedaagse workshop, van 10.00 tot 16.30 uur.

HOeveel mensen kunnen er deelnemen aan een workshop?

De workshops worden aan maximaal 5 mensen tegelijk gegeven. 

wat kost een workshop?

De kosten bedragen 95 euro per persoon per dag.

Dit is inclusief btw, lunch en thee/ koffie en exclusief materiaalkosten.

Je kunt gebruik maken van de aanwezige materialen, daar betaal je na afloop een vergoeding voor. Je kunt ook zelf je materiaal meebrengen.

Kan ik ook bij CONZI in frankrijk overnachten?

Er is geen slaapgelegenheid bij mijn atelier, maar in de buurt zijn betaalbare overnachtingsmogelijkheden.

In een nabij gelegen stadje (10 minuten per auto) is hotel Entre Nous dat wordt gerund door Nederlanders. In datzelfde stadje is ook een gratis Aire de Camping Car.

Wanneer wordt de workshop gegeven?

De workshop wordt gegeven op de volgende data:

  • tweedaagse workshop: 18 & 19 mei 2024
  • tweedaagse workshop: 12 & 13 juli 2024
  • tweedaagse workshop 20 & 21 juli 2024
  • tweedaagse workshop 27 & 28 juli 2024

wat is het adres van het atelier van conzi in frankrijk?

Het exacte adres sturen we je na aanmelding toe. Het atelier ligt op ca. 4,5 uur rijden vanaf Utrecht. De locatie is niet bereikbaar met het OV.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Je kunt tot 3 weken van te voren kosteloos annuleren. Daarna is het volledige workshopbedrag verschuldigd.

Hoe betaal ik?

Na ontvangst van je aanmelding stuur ik je een betaalverzoek via e-mail of Whatsapp. Je kunt je voorkeur aangeven op het aanmeldformulier. De betaling dient 3 weken voor aanvang van de workshop binnen te zijn.

Kan ik ook met een groep vrienden de workshop volgen?

Dat kan zeker! We kunnen dan gezamenlijk een datum/weekend afspreken dat jullie komen. De groepsgrootte is maximaal 5 personen. Stuur een e-mail met je voorkeursdata, het aantal personen en of jullie een 2- of 3-daagse workshop willen volgen.

De locatie: La grange de l'art artisanal

La grange de l’art artisanal – de schuur van de ambachtelijke kunst. Zo heet CONZI’s textielatelier in Noord-Frankrijk. Het atelier ligt in een klein dorpje in de Thiérache, een landelijk gebied net over de grens met België.

Een gedeelte van het jaar werkt Conny op deze heerlijke plek. Elke zomer organiseert ze een Vente d’été: een presentatie van haar werk met een zomerverkoop.

De docent - Conny Spuybroek

Alle weefworkshops worden gegeven door beeldend kunstenaar / textielontwerper Conny Spuybroek. Conny werkt sinds 2007 als docent bij Akademie Vogue in Amsterdam.

Naast de vakken interieurstyling en materiaalinnovatie geeft ze het vak textiele technieken. Dit vak heeft ze zelf ontwikkeld en is gericht op ambacht en innovatie.

Het streven naar eigenheid is belangrijk, door creatief/innovatief met een textiele techniek aan de slag te gaan ontwikkel je een eigen handschrift. Dit wil Conny ook overbrengen in haar workshops.

portretfoto Conny Spuybroek

Aanmelden workshop

la la grange de l'art artisanal artisanal - atelier CONZI in Frankrijk

La grange de l'artisanat

La grange de l’artisanat – de schuur van het ambacht, zo heet mijn textielatelier in Noord-Frankrijk. Het atelier ligt in een klein dorpje in de Thiérache, een landelijk gebied net over de grens met België.
Een gedeelte van het jaar werk ik op deze heerlijke plek en elke zomer organiseer ik een Vente d’été – een presentatie van mijn werk met een zomerverkoop.

WEEFWORKSHOP

In het voorjaar en in de zomer kun je een weefworkshop in mijn Noord-Franse atelier volgen.

Je gaat weven op een Ashford Rigid Heddle tafelgetouw. De weefgetouwen zijn aanwezig, je kunt je eigen materialen meebrengen. Er is ook volop materiaal aanwezig, daar betaal je na afloop van de workshop een vergoeding voor. Je kunt kiezen of je bijv. kussens, een sjaal, theedoeken o.i.d. wilt weven. De maximale weefbreedte is 60 cm.

Je kunt kiezen voor een twee- of driedaagse workshop, van 10.00 tot 16.30 uur. Als je wilt komen met een stel vrienden kan dat, met een max. van 6 personen. De kosten zijn 85,- per dag per persoon, exclusief lunch en 90,- inclusief lunch, koffie en thee is aanwezig. Er is geen slaapgelegenheid bij mijn atelier, maar in de buurt zijn er overnachtingsmogelijkheden.
In een nabij gelegen stadje is het hotel Entre Nous dat word gerund door Nederlanders. Een kamer voor twee personen met ontbijt kost 71,- euro. Kijk voor meer informatie op www.entrenous-rozoy.fr

Sinds 2007 ben ik parttime docent bij Akademie Vogue in Amsterdam. Naast de vakken interieurstyling en materiaalinnovatie geef ik het vak textiele technieken. Dit vak heb ik zelf ontwikkeld en het is gericht op ambacht en innovatie. Het streven naar eigenheid is belangrijk, door creatief/innovatief met een textiele techniek aan de slag te gaan ontwikkel je een eigen handschrift.

Heb je interesse in een workshop mail dan naar info@conzi.nl voor meer informatie.